Menu

Kocham gotować

Gdyby nie to, że pracuje - nie wychodziłaby z mojego królestwa :)

Kiełbasa, jajko i feta

darekoo

16

Uwielbiamy tutaj jedzenie na śniadanie, a to nie może być łatwiejsze do zrzucenia. Bądźmy szczerzy, choć tak proste, jak to się robi, rano zazwyczaj nie potrzebuję czasu na zrobienie czegoś takiego na śniadanie. Zwykle są to zimne płatki i grzanki co najmniej trzy dni w tygodniu (proszę mi powiedzieć, że nie jestem jedynym, który jest próżniakiem w dziale śniadaniowym). Kiedy poświęcam czas na zrobienie śniadania dla moich chłopców, zwykle jest to francuskie tosty lub miska lub krem ​​z pszenicy lub płatki owsiane z tostami. Jeśli zrobię z nich zapiekankę śniadaniową, to zazwyczaj mogę ją przygotować na noc. 
 
Więc zasadniczo próbuję powiedzieć, że ta kiełbasa, Egg i Feta Hash 9 razy na 10 pojawią się na naszym stole zamiast na blacie kuchennym na śniadanie, ale to jest ok, ponieważ KOCHAMYśmy śniadanie na obiad!
25

Czasami to zmieniam i używam kiełbasy śniadaniowej z klonu, którą absolutnie kocham! Użyj jednak tego, co lubisz. 

Teraz, jeśli nie jesteś fanem sera feta, z pewnością możesz zamienić go na coś innego, np. Na poszatkowany cheddar, pieprznik, ostrą itd., A nawet ser parmezan. Uwielbiam fetę i myślę, że daje to tak wspaniały smak, ale każdy ser byłby na tym smaczny! W końcu to ser!
 
Mam nadzieję, że to kochasz!
 
Składniki
  • 2 funty ziemniaków Yukon Gold pokrojonych w małe kawałki (można też użyć czerwonych ziemniaków)
  • 1 funt kiełbasa na śniadanie
  • ¼ cup cebuli, posiekane
  • ¼ cup masła
  • ½ łyżeczki soli
  • ½ łyżeczki pieprzu
  • 7 lub 8 jaj (w zależności od tego, ile można zmieścić na patelni)
  • ⅔ kubek rozdrobnionego sera feta
  • Świeża pietruszka
 
Instrukcje
  1. Rozgrzej piekarnik do 375 °. Umieść ziemniaki w dużym rondlu i przykryj wodą. Doprowadzić do wrzenia i zmniejszyć ogień i gotować, aż prawie widelec stanie się czuły, około 6 do 7 minut. Drenaż.
  2. Podczas gdy ziemniaki gotują, na dużej patelni gotować i kruszyć kiełbasę z cebulą na średnim ogniu, aż przestaną być różowe, 6-8 minut. Wyjmij z patelni łyżeczką i umieść na talerzu wyłożonym papierowym ręcznikiem. Jeśli jest dużo tłuszczu, spuść wszystkie oprócz łyżki stołowej.
  3. Na tej samej patelni rozgrzej masło na średnim ogniu. Dodaj ziemniaki i posyp je solą i pieprzem. Gotować na złoty kolor, 10-15 minut, mieszając od czasu do czasu. Dodaj ugotowaną kiełbasę i wymieszaj aż do połączenia.
  4. Z powrotem łyżką utwórz siedem lub osiem odwiertów w mieszance ziemniaczanej. Złam jedno jajo do każdej studzienki. Posyp serem.
  5. Piec, dopóki nie ustawi się białek i żółtka zaczną gęstnieć, ale nie są twarde, 12-15 minut. Posypać natką pietruszki i doprawić solą i pieprzem w razie potrzeby.

© Kocham gotować
Blox.pl najciekawsze blogi w sieci