Menu

Kocham gotować

Gdyby nie to, że pracuje - nie wychodziłaby z mojego królestwa :)

Mandarynkowa i szpinakowa makaronowa sałatka

darekoo

17

Kiedy myślę o lecie, myślę o grillu, imprezach na basenie i potlukach! Szczerze mdlałem z zimna, chociaż uwielbiam jesień i zimę. Ale jestem gotowy na słońce i długie letnie dni. Zastanawialiśmy się nad zdobyciem jednego z tych basenów na nasze podwórko, abyśmy mogli pływać w dowolnym momencie. To oznacza dużo grilli i spotykać się po drodze!

Ta sałatka z mandarynek i szpinaku musi być jedną z moich ulubionych sałatek makaronowych eveeerrrr. Uwielbiam cały smak z opatrunek teriyaki i faktury wszystkich smakołyków w środku. Mandarynki, suszona żurawina i zielona cebula sprawiają, że ta sałatka jest tak smaczna, w mojej opinii. Po prostu nadają mu jeszcze więcej smaku. Łatwy w użyciu krem ​​teriyaki po prostu przenosi go na wszystkie niesamowite poziom.

26

Ilekroć to robię, to SZYBKO i zawsze jestem proszony o przepis. Zawsze podaję oryginalny przepis, który znalazłem na blogu mojej ukochanej przyjaciółki Sary, High Heels and Grills . Ma jeszcze kilka dodatków, których pomijam, ale jestem przekonany, że spodobają się one innym. 

Jeszcze jedna rzecz, ten przepis, który dzielę się dzisiaj, sprawia, że ​​wiele dla mojej pięcioosobowej rodziny. Ale jeśli potrzebujesz służyć większemu tłumowi, niż sugeruję, aby go podwoić! 

Składniki
  • Opatrunek Teriyaki:
  • ½ szklanki oleju roślinnego
  • ¾ kubek przygotowany sos Teriyaki
  • ⅓ ocet winny z białego wina
  • 3 Łyżki cukru pudru
  • ½ łyżeczki soli
  • ½ łyżeczki pieprzu
  • Sałatka makaronowa:
  • 8 uncji suszonego makaronu muszlowego
  • 2 (11 uncji) puszki mandarynki, osuszone
  • ⅓ cup craisins (suszona żurawina)
  • 1 pęczek zielonej cebuli, drobno posiekany
  • 2 łyżki opiekanego sezamu (opcjonalnie)
  • 1 (6 uncji) torebka z liści szpinaku dla niemowląt
 
Instrukcje
  1. W małej misce połącz składniki sosu. Ubijamy razem w celu połączenia i cukru. Odłożyć na bok.
  2. Gotować makaron według wskazówek na opakowaniu. Drenaż. Spłucz zimną wodą, a następnie spuść ponownie.
  3. Umieść ugotowany makaron w dużej misce. Wlać sos teriyaki na makaron. Delikatnie wrzucić sos do makaronu w dressingu. Przykryj pokrywką i wstaw do lodówki na co najmniej 2 godziny.
  4. Gotowy do podania dodać pomarańcze mandarynki, craisins, zieloną cebulkę, nasiona sezamu (jeśli są używane) i szpinak dla dzieci. Rzuć delikatnie, aby połączyć wszystko, a następnie natychmiast podawaj. Cieszyć się!

© Kocham gotować
Blox.pl najciekawsze blogi w sieci